'Kitap okuyan bilir' yarışması ödül töreni Ağrı Özel Nizamiye Koleji konferans salonunda yapıldı.

Marmara Eğitimciler Federasyonu, Güney Eğitimciler Federasyonu, Ufuk Eğitimciler Federasyonu, İyilik Sevgi ve Eğitim Federasyonu ile Ağrı Eğitimciler Derneği’nin de bağlı bulunduğu Anadolu Eğitimciler Federasyonu işbirliği ile 6-7-8 Aralık tarihlerinde tüm Türkiye ile beraber Ağrı ilinde de toplam 917 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Kitap Okuma yarışması ödül töreni öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

7 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın birincilerine tablet, ikincilerine bisiklet ve üçüncülere ise saat ve zeka oyunu hediye edildi. Ağrı ilinde ilkokul 2. sınıflar 1.si Faik Eren Can, 3. sınıflar 1.si Rüya Nisa Atmaca, 4. sınıflar 1.si Ramazan Var, ortaokul 5. ve 6. sınıflar 1.si Buse Özcan, 7 ve 8. sınıflar 1.si Rukiye Adıgüzel, liseler 1.si Zehra Yakut oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle ödül töreni sona erdi. Ağrı Eğitimciler Derneği’nin organize ettiği kitap okuyan bilir yarışmasının ikincisi 21 - 22 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacağını belirten Dernek Başkan Ali Ceylan, bu tür etkinliklerin eğitimde heyecan ve motivasyon meydana getirdiğini dile getirdi.