Onikişubat Belediyesi, sosyal belediyecilik noktasında hayata geçirdiği projelerini tüm hızıyla devam ettiriyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında ilçedeki 115 okulda, eğitim-öğretime başlayan tüm ilkokul birinci sınıf öğrencisine 3 bin 300 çanta ve kırtasiye malzemesi hediye edildi.

“Kitaplar devletimizden, çanta ve kırtasiye Onikişubat'tan” sloganıyla yürütülen proje kapsamında bugün Barbaros İlkokulu'nda tören düzenlendi. Vali Şükrü Kocatepe, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından çanta ve kırtasiye malzemeleri öğrencilere teslim edildi.

Törende konuşan Vali Kocatepe, örnek bir projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Mahçiçek'i tebrik etti. Eğitime yapılan her desteğin geleceğin inşasına katkı sağlayacağını ifade eden Vali Kocatepe, şöyle konuştu:

“Eğitime yapılan her türlü desteğe, her zaman coşkuyla, sevgiyle koşuyoruz. Çünkü bu yavrular geleceğimizi bize verecekler. Daha doğrusu biz onlara bugün iyi bir eğitim imkanı sağlayabilirsek, iyi şeyler öğretebilirsek bundan sonraki yaşamımız da o kadar güzel olacak. Bu nedenle eğitim konusunda her türlü destek kutsaldır. Biz de bunun bir neferi olarak hep birlikte el ele gönül gönüle çalışıyoruz. Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek bugün örnek bir çalışma gösterdi. Kendi bölgesindeki bütün okullarda sevgili öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmek, onlara yeni eğitim öğretim yılına daha moralli, heyecanlı başlatmak için bu imkanı sağladı. Ben kendisine ve birlikte çalıştığı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yine Kahramanmaraş'ımız da eğitim-öğretime destek konusunda bize katkı sağlayan sanayici ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

Vali Kocatepe, hayırseverlerin de desteğiyle devam eden eğitim yatırımlarında bin 700 dersliğin inşasının sürdüğünü ifade ederek, sınıf mevcutlarının da giderek azaldığını sözlerine ekledi. 

- “AİLELERİMİZE KÜÇÜK DE OLSA BİR KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Güzel bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz yeni eğitim-öğretim yılı birinci sınıf çocuklarımız için dün başladı. Biz de bu bağlamda yeni okula başlayan çocuklarımız için küçük de olsa bir çalışma yaptık. Başkan yardımcılığımız koordinesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün çalışmaları ile ilkokula yeni başlayan çocuklarımıza küçük de olsa bir hediye takdim edelim istedik. ”˜Kitaplarımız devletimizden, çantalarımız, kalemlerimiz, defterlerimiz de belediyemizden' diyerek bu çalışmayı başlattık. İşte bugünkü çalışmamızın bir arada bulunmamızın sebebi bu. Biraz sonra inşallah kız çocuklarımıza pembe, erkek çocuklarımıza da mavi çantalarımız hediye edilecek. İçlerinde defterleri, kalemleri boya kalemleri hepsi mevcut. Bu çalışmamız 115 tane okulumuzda devam ediyor. Yani 3 bin 300 tane çanta, içindeki muhteviyatıyla beraber bütün okullarımıza dağıtılmaya başlandı. Müdürlerimize çantalarımızı teslim ettik. Onlar da kayıt için okula gelen velilere onikişubat belediyemizin hediyesi olarak bu çantaları takdim ettiler. Ben bugün bizlerle beraber olan başta sayın valimiz olmak üzere bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmada emeği olan bütün arkadaşlarımızı da kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Kocatepe ve Başkan Mahçiçek, öğrencilere çantalarını takdim etti. Daha sonra sınıfları dolaşan Başkan Mahçiçek, öğrenciler ve aileleriyle sohbet edip, taleplerini dinledi.

Programa, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhanettin Türkkahraman ve Nihan Büyükdereli ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.