Onikişubat Belediyesi "Kitaplar Devletten, Kırtasiye ve Çantalar Onikişubat Belediyemizden" sloganıyla başlattığı proje kapsamında bu yılda öğrencilere ücretsiz kırtasiye ve çanta dağıtacak.

Onikişubat Belediyesinden yapılan açıklamada, 4 yıl önce başlanan projeyle bugüne kadar 48 bin ilkokul öğrencisine kırtasiye ve çanta dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mahçiçek, bu yıl da öğrencilere 10 bin adet kırtasiye seti ve okul çantası dağıtılacağını söyledi.

Öğrencilerin eğitime adım attıkları bu önemli günde hem yanlarında olduklarını belirtmek adına hem de ailelerin ekonomisine ellerinden geldiğince destek vermek adına bu projeyi başlattıklarını dile getiren Mahçiçek, "2018-2019 eğitim ve öğretim yılımızda da çocuklarımıza ve ailelerimizi aynı desteği vereceğiz. Ailelerimiz bu konuda sıkıntı, stres yaşamasın istiyoruz. Bu yüzden de Onikişubat Belediyesi olarak verdiğimiz destekten faydalanmalarını ve kırtasiye malzemeleri ve okul çantası hususunda masraftan kaçınmalarını istiyoruz." dedi.

Öğrencilerin sağlığının önemine dikkat çeken Mahçiçek, bunun için de okul çantalarını ortopedik olmasına özen gösterdiklerini ve Çin mallarından kaçınarak tüm malzemeleri yerli üretimden aldıklarını kaydetti.

Mahçiçek, alınan bütün kırtasiye ürünlerinde kanserojen madde içermemesi hususunda hassas davrandıklarını da belirtti.