ANKARA (AA) - Türk Kızılayı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında yapılacak protokolle "Kızılaycılık" konusunun ilköğretimde seçmeli ders olarak müfredata girmesi planlanıyor.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında müfredatta yer alması öngörülen Kızılaycılık dersinde afet, kan bağışlama, ilk yardım, insani yardım çalışmaları ele alınacak ve sınavlarda da soru yöneltilecek. Derste Kızılay görevlileri ilk yardımı uygulamalı olarak anlatacak.

Türk Kızılayı Başkan Vekili Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun 2020 Eylem Planı kapsamında, afetlerle ilgili yeni bir stratejisinin olduğunu belirtti.

Kınık, "Afetler olduktan sonra yapılan müdahalelerde harcanan 7 lira ile afet olmadan önce riskleri azaltmaya yönelik harcanan 1 lira aynı eşdeğer etkiyi gösteriyor sahada. Toplumda temel afet bilinci oluşturulması için seferberlik halinde halka yönelik eğitimler verilecek." dedi.

Kınık, "Özellikle okullarda Kızılaycılığın resmi müfredata alınması için Milli Eğitim Bakanlığı ile şu an bir protokolümüz söz konusu. Kızılaycılığın, seçmeli ders olması için görüşmelerimiz sürüyor. Kızılaycılık, afet, kan bağışlama, ilk yardım, insani yardım çalışmaları okullarımızda çocuklarımıza okutulacak, imtihanlarında sorulacak bir müfredat haline geliyor." diye konuştu.