Türk Kızılayı Bursa şubesi tarafından yaptırılan özel yükseköğrenim kız öğrenci yurdu, bugünden itibaren öğrenci kabulüne başlayacak.

Muradiye Yahşibey mahallesinde yaptırılan yurt binasının tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Basın toplantısında katılan Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, bugünden itibaren öğrenci müracaatlarını sıraya koyacaklarını belirtti.

Yaptırılan yurt binasını hayırlı olması temennisinde bulanan İbrahim Dokunmazer, yurt binasının bulunduğu 1625 metrekarelik yerin tamamının sit alanı olduğunu söyledi. Bu yerin 4-5 sene önce kendilerine tahsis edildiğini ifade eden Başkan İbrahim Dokunmazer, mevkiinin dokusunu bozmadan aynı şekilde yurt binasını yaptıklarını vurguladı. Dokunmazer, şunları kaydetti: “Burası geleceğin idareci kızlarının burada okumasına imkan tanıyacağız. Burası 100 yatak kapasiteli, 40 tane oda mevcut. Tek kişilik, 2 ve 3 kişilik odalarımız var. Odalarımızın hepsinde banyo ve tuvalet, sıcak suyu ve internet sistemi ile kafeteryası, internet odası ve kütüphanesi ile tam teşekküllü bir yurt binası yaptırdık. Amacımız bundan böyle tıp merkezi ile nasıl çığır açtıysak yurdunda nasıl olması gerektiğini burada uygulamak istedik. Bu güne kadar yurt binamızın yapılan masrafı 3 milyon Türk Lirası'dır. Burası daha yüksek rakamlara çıkar ama biz burada Kızılaycılık ruhu ile çalışarak bunu daha az bir rakama mal etmeye çalıştık.”

Yurdun resmi açılışının ise 17 Eylül tarihinde yapılacağını anlatan Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, üniversite öğrencilerinden müracaat edenler arasından 100 öğrenciyi burada ağırlayacaklarını söyledi. Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, yurt fiyatlarını ise, aylık olarak üç kişilik odaların sabah kahvaltısı dahil 375 lira, iki kişilik odaların 450 lira ve tek kişilik odaların ise 750 lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi. Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, ve beraberindeki Kızılay yetkilileri ardından gazetecileri yurdu gezdirdi.