IPA IV-İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (IAREFG)” Hibe Programı çerçevesinde BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen “Okumaya Evet, Cehalete Hayır” isimli proje kapsamında velilere yönelik bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı toplantı düzenlendi.
Toplantıya proje ortağı Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri de katıldı.
Programda proje hakkında bir sunum yapan proje koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Sinan EL, projemiz IPA kaynakları ile finanse edilmekte olup, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı  kapsamında yer alan “eğitim” öncelik ekseninin  2.1 no’lu tedbiri altındadır. Hibe programının sözleşme makamı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı, Operasyonel Faydalanıcısı ise T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'dır açıklamalarında bulundu.
Mesleki ve teknik eğitimin sunduğu avantajlardan yararlanmak gerekir.
Sinan EL, BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği ve Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle öğrencilerimizin okula devam oranlarını ve akademik, sosyal başarılarını arttırmak için böyle bir proje yürütüyor dedi. Kendisinin de mesleki ve teknik eğitim veren bir liseden mezun olduğunu kaydeden Sinan EL, şu anki bütün başarımı neredeyse tamamen mezun olduğum liseye borçluyum. Bu nedenle mesleki ve teknik eğitim kurumları hor görülecek kurumlar değil, tam aksine el üstünde tutulacak kurumlardır. Genelde mesleki ve teknik eğitimin dezavantajlarından bahsedilir ama avantajları da azımsanmayacak kadar çoktur. Velilerimizin ve öğrencilerimizin bu avantajlardan sonuna kadar yararlanması gerekir diye konuştu.
Okulumuz özellikle kız öğrencilere hitap ediyor. 
Programda Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Veli Kala bu okulda bulunan bölüm ve mesleki dallar hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Cemal Küçük de mesleki ve teknik eğitim veren bir kurum olarak Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde özellikle kız öğrencilerin ilgi alanlarına giren bölümlerin olduğunu söyledi. Öğrencinin başarısında velinin önemini vurgulayan Cemal Küçük, anne babasıyla iletişimi kuvvetli olan öğrencilerin akademik başarısının da arttığını ifade etti. Cemal Küçük, Okumaya evet Cehalete Hayır isimli projenin bir yıl boyunca farklı okulların katkılarıyla yürütülen büyük bir proje olduğunu, bu yönüyle okumaya, okula devam sorununa önemli katkılar sağladığına dikkat çekti.
Proje faaliyetleri devam ediyor.
Proje kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belirlenen 10 ortaokulda 7 ve 8. sınıfa devam eden, öncelikli olarak, kız öğrencilere yönelik TEOG ve ders destek eğitimleri, hızlı okuma dersleri, rehberlik çalışmaları düzenlendi. Toplam 465 öğrenciye spor elbisesi ve bu öğrenciler dahil toplam 500 öğrenciye eğitim materyali ve kırtasiye malzemesi seti desteği sağlandı. Eğitim faaliyetinin gerçekleştiği okullara basketbol ve voleybol topu desteği verildi. 400 öğrenci sinema ve tiyatro etkiliğinde yer aldı. 50 okula toplam 5000 adet okuma kitabı dağıtıldı. Projede okullarda görevli idareci ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 300 kişiye seminer, 30 veliye yönelik ikna çalışması, kitap okuma etkinliği, muhtar ziyaretleri gibi çalışmalar da yer alacak.
Proje hakkında detaylı bilgi için okuyabilsek.biz isimli web sitesini takip edebilir ve/veya proje koordinatörü Sinan EL ile [email protected] e-posta adresinden iletişim kurabilirsiniz.