Kırıkkale Üniversitesi’ne (KKÜ), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi törenle verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu’nda düzenlenen törende konuşan TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, uluslar arası arenada, standart oluşturma kurumlarında temsil etme konusunda sıkıntıların olduğunu söyledi.

Üniversitelerin yönetim sistemlerine ve standartlara ilgi duymasının kendileri için son derece önemli olduğunu belirten Korkmaz, ürünlerin uluslar arası piyasada sürdürebilirliği için de uluslar arası standartların yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Korkmaz, “Üniversitelerimizin yönetim sistemlerine ve standartlara ilgi duyması bizim için son derece önemli. Çünkü siz ne kadar AR-GE, inovasyon, üniversite kurarsanız kurun, ne kadar eleman yetiştirirseniz yetiştirin, hatta ne kadar iyi bir ürün geliştirirseniz geliştirin, patentiniz de olsa dahi sürdürülebilir bir gelecek oluşturabilmeniz için, o ürün üzerindeki standartları ulusalar arası piyasaya arz etmek için, uluslar arası standart kurumlarında temsil yeteneğinin oluşması gerekiyor. Standartlara önem veren üniversitelerimizin yetiştirdiği öğrenciler ,bu anlamda üretim yapan kurumlara gittiğinde daha heyecanlı, daha istekli ve daha bilinçli oldukları için bu sistemlerin üniversitelerde kurulması bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Korkmaz, “Oluşturulan ürün standartlarının, uluslar arası arenada, standart oluşturma kurumlarında temsil etme konusunda sıkıntılar var. Şu anda bizim en büyük derdimiz ne biliyor musunuz? İnovasyonda vesairede küçük denemeler yapıyor olmamıza karşın kendi bilgi standartlarımızı geliştirmek ve geliştirdiğimiz standartları uluslar arası arenada, standart oluşturma kurumlarında temsil etme konusunda sıkıntılarımız var. En önemli handikaplarımızdan birisi, eğer siz uluslararası standartlara gitmez ve uluslar arası standartlarda sizin ürün tekniklerini oraya monte etmezseniz gelecekte bu ürününüzü uluslar arası alanda seyretmesini sağlayamazsınız, belli bir dönem o ürünü alır satar ama daha sonra uluslararası teknolojik gelişmelere paralelde standartlar değişir. Siz ona adapte olamazsınız ve o ürününüzü satamazsınız.” diye konuştu.

Yapılan törene, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve öğretim üyeleri katıldı.