Söz konusu okul için 18 Temmuz 2014  Cuma günü saat 15.00'da Valilik makamında gerçekleştirilen protokol töreninde bir açıklama yapan Vali Kocatepe şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş'ımızın eğitim - öğretim alanındaki fiziki imkanlarının geliştirilmesi, eğitim öğretimdeki başarının artırılması konusunda bugüne kadar yapılanların devamı cümlesinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Kemal Karaküçük'te  eğitim öğretim seferberliği kervanına 32 derslikli bir okul inşa ederek  katılmaya karar verdi.  Ben gösterdikleri bu yardımseverlik nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum “dedi.


Hayırsever İşadamı Kemal Kararküçük ise yaptığı açıklamada, Eğitime yüzde yüz destek kampanyasının;  Kahramanmaraş'ta Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe öncülüğünde ve çok değerli hayırseverlerin katkılarıyla başarılı bir şekilde yürüdüğünü söyledi. Karaküçük, “Bizler işadamları olarak öncelikle Sayın Valimize bizi bu konuda motive ettikleri için teşekkür  ediyoruz.  Benden önce protokol imzalayan ve okul yaptıracak olan işadamlarımıza teşekkür ediyor ve hayırlarının kabul olmasını temenni ediyorum. İnsan için yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğu  düşüncesindeyim” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından hayırsever işadamı Kemal Karaküçük'ün babasının isminin verileceği Adil Karaküçük İlkokululu için protokol imzalandı. Törende Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'da hazır bulundu.