Kahramanmaraş’ın ihracatını geliştirmek, ihracat faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesini sağlamak adına yetişmiş personel yapısının oluşturulması, özel sektör kuruluşlarında çalışanların bu konudaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla her yıl düzenlenen eğitim programı Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında AB fonu ve ulusal katkı ile gerçekleştiriliyor.

Sekiz gün süresince devam eden Sertifikalı “Temel Dış Ticaret Eğitim Programı” Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Novo Danışmanlık işbirliği ile düzenlendi. Eğitim programıyla, Oda üyelerinin, sektörün içinden ve konusunda uzman kişilerden alacağı eğitimle yurtdışı pazarlara açılmaya hazır hale getirilmesi ve dış ticaret yetkinliklerinin artırarak alternatif pazarlardaki fırsatları yakalamaları hedefleniyor. 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.

Burada bir açıklama yapan Zabun, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın en önemli çalışma konularından birisinin, şirketlerin ve çalışanlarının eğitim yoluyla kabiliyetlerinin artırılması olduğuna dikkat çekti. Zabun, “Bu anlamda, dış ticaretten mülakat tekniklerine, yönetici asistanlığından devlet desteklerine, AB ve ulusal hibe programlarından elektronik ticarete birçok konuyu eğitim programlarımızda ele alarak üyelerimizin nitelikli bilgiye hızlı şekilde ulaşımını sağladık. Ekonomik büyüme için ihracat çok önemli. Kahramanmaraş olarak ihracatımız her geçen gün artıyor. Bu yıl 1 milyar dolara yaklaştık. Bu trendle birlikte, dış ticaret alanında yetişmiş işgücü ihtiyacı da yükseliyor. Bu eğitim programı kapsamında, ilimizde ihracat potansiyeli yüksek şirketlerimizde dış ticaret departmanlarında çalışan personelin niteliğini artırmayı hedefledik. Geçtiğimiz aylarda Türkoğlu Lojistik Merkezi’nin ve dün itibariyle Odamız bünyesinde Eximbank İhracat Kredi Bankası’nın Kahramanmaraş İrtibat Ofisi’nin açılışını yaptık. Bu projelerle birlikte şehrimizin ihracat kabiliyeti güçleniyor.”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda düzenlenen eğitim programında, Pazar Araştırmasında Kullanılacak Teknikler, Ürünler İçin Müşteri Bulmada Ticari Rehberlerden Faydalanma, Stratejik Pazarlama Yönetimi, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Dış Ticarette Teslim Şekilleri, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri, Dış Ticarette Kullanılan Evraklar, Dış Ticarette Standardizasyon Ve Kalite Yönetimi, Gümrük Mevzuatı Ve Uygulamaları, Gümrük Mevzuatı Ve Uygulamaları, İhracatta KDV Uygulamaları, KOSGEB Destekleri, Eximbank Kredi Ve Sigorta Uygulamaları konularında detaylı bilgiler verildi.