Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Gözbaşı, KOBİ yöneticilerine “Mali Analiz Teknikleri” konulu eğitim verdi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP)” kapsamında Kayseri Ticaret Odası ve KUYAP uzmanlarınca işveren ve çalışanların eğitim ihtiyaç analizlerine göre planlanan "Mali Analiz Teknikleri" konulu eğitim programı Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çeşitli sektörlerden çok sayıda KOBİ yöneticisinin katıldığı eğitim programında konuşan Yrd. Doç. Dr. Onur Gözbaşı, bu dönem Kayseri Ticaret Odası’nın da desteğiyle KUYAP Projesi kapsamında altıncı eğitimi tamamladıklarını, bu eğitimlerin beşinin finans alanında, diğerinin ise başta TUBİTAK destekleri olmak üzere KOBİ'lere Yönelik Hibe ve Teşvikler konusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin misyonuna bağlı olarak reel sektör temsilcileriyle sık sık bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Onur Gözbaşı, eğitim programlarının önemine dikkat çekti. Gözbaşı, “Bu eğitim programları tek yönlü düşünülmemeli. Bizler de bu toplantılarda çok önemli geri bildirimler almaktayız. Reel sektördeki gelişmeleri doğrudan gözlemleyerek yaşanan sorunları birinci ağızdan dinleme imkanı bulmakta, bir bakıma kampüs sınırlarını aşmaktayız. Bu sayede hem kişisel akademik çalışmalarımıza hem de reel sektöre göndereceğimiz öğrencilerimize yönelik eğitim programlarına etkin yön verebilmekteyiz” dedi.

Gözbaşı ayrıca geçtiğimiz dönemlerde özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren çok sayıda firma ile çeşitli projelerde birlikte çalıştıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını, gelecek dönemlerde de özellikle üretici firmaların geliştirdikleri projelere, iş fikirlerine ellerinden geldiğince destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.