Her yıl aralık ayı sonunda faaliyete başlanan projeyle, Türkiye'nin farklı kentlerinde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin yeni yıl dileklerini gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında bu yıl Dulkadiroğlu ilçesindeki Sarıkaya ilkokulunda okuyan 355 öğrenciden yeni yıl mektubu olan Koç Üniversitesi öğrencileri, mektupları arkadaşlarına iletti. Üniversite öğrencileri ise her bir mektubun karşılığında en beğendiği hediyeyi alarak görevlilere teslim etti.


Koç gönüllüleri ise toplanan hediyeleri alarak geldikleri Kahramanmaraş'ta öğrencilere tek tek dağıttı. Hediyelerin keyfini çıkartan minik öğrenciler, ağabey ve ablalarıyla da eğlenceli bir gün geçirme fırsatı bulmuş oldu.

- En beğendikleri hediyeleri aldılar

Koç Üniversitesi Gönüllülerinden Zafer Aydın, yaptığı açıklamada, minik öğrencilerin yeni yıl dileklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

355 öğrencinin kendilerine birer mektup yazdığını anımsatan Aydın, "Bizlere çok güzel mektuplar yazdılar. Bizde bu dilekleri okulumuzdaki öğrencilere dağıttık. Üniversitemiz öğrencileri bunları sahiplendiler. Öğrencilerimiz en beğendiği hediyeleri alıp bize teslim ettiler. Bizde onlarından nezdinde hediyeleri buradaki minik öğrencilerimize teslim ettik" diye konuştu.

- "Onlara örnek olabildiysek ne mutlu bize"

Gönüllü öğrencilerden İdil İşçi ise Kahramanmaraş'a çocukların gülen yüzlerini görmeye geldiklerini, onların mutluluğunun kendilerinin de mutluluğu olduğunu belirtti.

Mutlulukların hediyeleri gönderen arkadaşlarıyla da paylaşacaklarını dile getiren İşçi, şunları söyledi:

"Çünkü hediyeleri onlar kendi zevkleriyle heyecanlarıyla seçiler ve aldılar. Bizde ilettik onlar adına. Onlar resim ve videolarda görünce mutlu olacaklar. Üniversitemiz öğrencileriyle köylerde eğitim gören minik kardeşlerimiz arasında köprü olduk. İnşallah onlarda bir iyilik meleği olurlar. Kardeşlerine onlarda yardım eder ve dileklerini gerçekleştirirler. Onlara örnek olabildiysek ne mutlu bize."

Sarıkaya ilköğretim okulu öğrencileri ise yeni yıl dileklerini gerçekleştiren üniversiteli ağabey ve ablalarına teşekkür etti.