İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile üniversitede sınıf arkadaşı olduklarını açıkladı. Kocaoğlu, “4 sene boyunca hep yan yanaydık. Bizim sınıftan bir başkan, bir de rektör çıktı, daha pek çok arkadaşımız önemli görevlere geldi.” dedi.

Gediz Üniversitesi, geleneksel iftar programında yerel yöneticiler ile iş dünyasından temsilciler bir araya geldi. Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik’in ev sahipliği yaptığı yemeğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Başkan Kocaoğlu, Prof. Dr. Çevik ile arkadaşlıklarının 45 yıl öncesine dayandığını, Ege Üniversitesi İktisat Bölümü’nde beraber öğrenim gördüklerini açıkladı. Kocaoğlu, “4 sene boyunca hep yan yanaydık. Bizim sınıftan bir başkan, bir de rektör çıktı, daha pek çok arkadaşımız önemli görevlere geldi.” diye konuştu. Kocaoğlu, her 2’sinin de ayrı kulvarlarda başarıyla ilerlediğini dile getirerek, “Seyfullah Hocam, akademisyenliği tercih etti, kendisinin yurt içindeki ve yurt dışındaki çalışmalarıyla hep iftihar ettim, kurucu rektörü olduğu Gediz Üniversitesi’nde yaptıklarını da gururla takip ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in gelişiminde üniversitelerin, bilim insanlarının ve öğrencilerin önemine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha gelişmiş İzmir için,
İzmir’in bir eğitim ve üniversiteler kenti özelliğini her geçen sene daha da güçlendirmesine büyük önem veriyoruz. Göreve başladığım ilk yıllarda üniversite öğrencisi sayısı 70 bin civarındaydı, bugün ise 100 bin artarak 170 bine ulaştı. Bu sayının daha da artmasını ve üniversitelerimizin daha iyi yerlere gelmesini temenni ediyoruz. Eğer üniversitelerimiz dünya çapında başarılara ulaşırsa, İzmir de bundan payını alır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu kenti kalkındırmalıyız, bunu ancak hep birlikte başarabiliriz.”

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na İzmir’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, şunları söyledi: “Kampüsümüzün bulunduğu Seyrek ile civarı bugün 87 ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü bir üniversite kenti haline geldiyse ve bu bölgede yeni yatırımlar peş peşe yapılıyorsa bunda Büyükşehir Belediyesi’nin büyük payı var. Kentimizi elbirliğiyle geliştirmenin gayretini veriyoruz. Bu sene 28 ülkeye mezun gönderdik, her birini İzmir’in gönüllü tanıtım elçileri olarak uğurladık. Daha gelişmiş ve bir dünya şehri İzmir için yorulmak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz.”