Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer ve KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ziyaret etti.


KOSGEB Başkanı Recep Biçer, iade-i ziyarette Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’a fakülte, yüksekokul, araştırma ve uygulama merkezlerinde yapılan çalışmalardan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Üniversitenin kamu-üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına yönelik yapılanları çok olumlu bulduğunu belirtti.


Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın da TEKNOKENT, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi birimlerle kamu-üniversite-sanayi işbirliği sürecine destek verdiklerini ifade etti. Kastamonu Üniversitesi olarak girişimciliğin öneminin farkında olduklarını belirterek öğrencilerimize girişimcilikle ilgili dersler verdiklerini söyledi. Akademisyenlerin çalışmalarının ürünleri olarak geçen yıl 2 patentin tescil aldığını, 8 patentin de sürecinin devam ettiğini ve artık teknoloji üreten bir üniversite olduklarını belirtti.
Ziyaretin sonunda karşılıklı olarak hediyeler takdim edildi.