Kütahya’nın Simav ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Darıcı köyünde satranç turnuvası düzenleniyor. Köyün okulunda düzenlenecek satranç turnuvasına ilçe genelindeki ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri de katılacak. İlk önceleri Darıcı köyü okulunda düzenlenen turnuva, okul öğretmenlerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri ile ilçe genelinde yapılacağı bildirildi.

Öğrencilerin derslerine katkı sağlamak, onları sınırsız düşünce üretmeye teşvik etmek, farklı düşünmeyi, sabretmeyi, en doğru ve sağlam kararları almayı sağlamak, yılmadan mücadele etmelerine yardımcı olmak ve insan hayatının daha disiplinli ve düzenli olması için 'Ödüllü Satranç Turnuvası' düzenleyen Darıcı Köyü okulu, okulda turnuva düzenlemenin yanında satranç kursu da veriyor.

Satranç antrenörü belgelerinin olduğunu açıklayan Darıcı Okulu Müdür Yardımcısı Özkan Güneser, “Okulumuzda yaptığımız turnuvayı ilçe geneline yayalım istedim. Okulumuzda öğrencilerimiz gayretli, velilerimizde teşvik ediciler. Kaymakamlıktan da ilçe genelinde düzenlenmesi için de onay geldi. 9 Mayıs’ta ön elemelerimiz, 14 Mayıs’ta da finallerimiz olacak. Finallerimiz köyümüzün okulunda yapılacak.” dedi.

Finallere kalan her öğrenciye hediyelerinin olduğunu söyleyen Güneser, “Birincilere bisiklet, ikinci olan öğrencilere de tablet vereceğiz. Üçüncü olan öğrencilere de gram altın vereceğiz. Son 16’ya kalan hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerine sürpriz hediyelerimiz olacak.” diye konuştu.

Satranç antrenörü de olan okul öğretmenlerinden Yılmaz Demirci de “İlçemiz kapsamında bir satranç turnuvası düzenliyoruz. Bu konu da okul olarak çok iddialıyız. İlk 5 bizim sınıftan olacak diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Şükriye Akbulut ise “Birinci sınıftan beri satranç oynuyorum. İlçede düzenlenecek olan satranç turnuvasın da dereceye gireceğime inanıyorum. Özellikle bisikleti kazanmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Çok çalıştığını söyleyen öğrencilerden Günnaz Duran da “Tableti ben alacağım.” iddiasında bulundu.

Kızı ile beraber okulda satranç öğrendiğini söyleyen köy sakinlerinden Mehmet Ataş ise “Kızım 4. sınıfa gidiyor. Beraber satranç oynuyoruz. Öğretmenlerimizin yapmış olduğu bu etkinlikten mutluyuz, onlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.