ANKARA (AA) - Sendika temsilcileri, 2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davada sanıkların hakim karşısına çıkmasını değerlendirdi.

Davaya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, KPSS sorularının çalındığı iddialarının bir toplumun geleceğinin çalınması, kişisel çıkarlar için emeklerin heba edilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Soruların sızdırılmasını "skandal bir olay" olarak değerlendiren Selvi, "Sonuna kadar takibi yapılmalı. Bu çetelerin bu emek hırsızlarının hak ettikleri cezayı almaları temin edilmeli." dedi.

Selvi, 2010 KPSS'de mağdur olduğunu belirtenlerin sendikaya başvurduklarını ve buradan edindikleri bilgilere göre, o yıl yapılan sınavda bazı adayların daha önceki yıllara göre anormal seviyede yüksek başarılar elde edildiğinin görüldüğünü aktardı. Selvi, "Bu tür çetelerin önüne geçmek, topyekun herkesin kararlı olmasına bağlı. Sendika olarak biz de kararlıyız ve sonuna kadar takip edeceğiz." diye konuştu.

"Diploma notları ile KPSS puanları da araştırılsın"

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal da emek sarf etmeden KPSS'de elde edilen başarıların hak mağduriyetlerini artırdığını vurguladı.

KPSS'de yüksek puan alan bazı adayların sınav ve diploma notları arasında uçurumlar olduğu yönünde bazı duyumlar aldıklarını aktaran Öçal, "Üniversiteden 55 not ortalaması ile mezun olan bir adayın KPSS'den 98 aldığı yönünde söylemler duyduk. Ancak bunların ciddi araştırılması lazım. Diploma notları ile KPSS puanları arasında bir araştırma yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.