KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından bugün açıklandı. Yüz binlerce adayın merakla beklediği KPSS sonuçları, 9 Ocak 18.05 itibariyle erişime açıldı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarının yapmış olduğu tercihler dahilinde 2 bin 51 kişilik kadroya atanan memur adayları bu sonuçlarla netleşmiş oldu. İşte KPSS tercih sonuçları ve detaylı bilgiler...

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Geçtiğimiz yıllarda 16-25 Kasım tarihlerinde tamamlanan KPSS tercih işlemleri, sonuçları ile 01 Aralık tarihinde memur adaylarının erişimine açılmıştı. Aynı hesaba göre bu yıl en geç 9 Ocak Pazartesi günü açıklanması gereken sonuçlar, beklendiği tarihte erişime açıldı.

KPSS'DE İSTATİSTİKİ BİLGİLER

KPSS 2016/2 tercih sonuçlarının ardından yayımlanan istatistiklere göre, sınava 1 milyon 862 bin kişi tercihini gerçekleştirdi. Toplam 2 bin 51 kişilik kadrodan Lisans mezunlarına ayrılan bin 148 kişilik sayı, 257 bin 431 aday arasında tercihe açıldı. 752 kontenjana sahip olan Ön Lisans mezunları, 555 bin 856 kadroyu bölüştü. 1 milyon 49 bin kişi ile en çok tercih yapan ortaöğretim adayları, kendilerine ayrılan 151 kişilik kadro için mücadele verdi. Sayısal bilgilere göre, kadroların tamamı doldu ve boş kontenjan kalmadı.

Yeni tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yayınlayacağı tercih başvuruları konusunda net bir tarih yoktur. Kurum tercih başvurularını yayınlar yayınlamaz haber içeriğimizde yer alacaktır.

Önemli: Sınava girenler sadece mezun olduğu tablolarladan başvuru yapma hakkına sahiptir. Diğer başvurular geçeli olmayacaktır.

KPSS puanı nasıl hesaplanır? Standart sapma nedir?

Kurum 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. Puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.