KPSS ortaöğretim tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Memur olma hayaliyle girdikleri KPSS ortaöğretim sınavlarının ardından, binlerce aday KPSS'de memur olma umuduyla tercihlerini yapmışlardı. Bu tercih döneminde toplam 2 bin 51 memur adayının göreve alınacağı açıklanmıştı. Bir yandan da adaylara ÖSYM tarafından önemli duyurular yapıldı.  Peki, KPSS ortaöğretim tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2016 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna ÖSYM net bir tarih vermiyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sonuç takvimine bakıldığında sınavlardan, başvurulardan veya sonuçlardan en az 15 gün sonra sonuçların açıklandığı görülmektedir. 15 gün sonra kurum sonuçları kendi belirlediği tarihte yayınlamaktadır.

Tercih sonuçları ne zaman açıklanabilir?

Kurumun sonuçları açıklayacağı olası tarih 13 Ocak ila 20 Ocak 2016 tarihleri arası 

Yeni tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yayınlayacağı tercih başvuruları konusunda net bir tarih yoktur. Kurum tercih başvurularını yayınlar yayınlamaz haber içeriğimizde yer alacaktır.

KPSS puanı nasıl hesaplanır?

Kurum 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. Puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYORDU?

2016/2 KPSS tercih işlemleri yapan adayların ÖSYM'nin belirttiği kurallara uyarak tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyordu. Kişinin mezun olduğu program Ortaöğretim, Önlisans, Lisans programlarına göre ayarlanan tercih kılavuzunu seçen adayların mezun oldukları bölümler için verilen nitelik kodlarını dikkate alması ve belirtilen özel şartlara uyum sağlayıp sağlamadığına bakması ÖSYM tarafından dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alıyordu. KPSS 2016/2 tercih işlemlerinde bu sen e ilk kez uygulanacak güvenlik soruşturması ise açılan 2051 kadronun tamamı için uygulanacak.