KPSS sınavlarında Türkiye ikincisi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden çıktı.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ikamet eden ve geçen yıl Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Nurtekin Çağatay İşten, geçtiğimiz 22-239 Mayıs tarihlerinde yapılan KPSS sınavlarında büyük bir aşarı elde ederek aldığı 99, 70718 puanla Türkiye ikinci oldu.
Aslen Ayvalık doğumlu olan ve orta öğretimini Ayvalık Anadolu Lisesi’nde tamamlayan 24 yaşındaki Nurtekin Çağatay İşten’in ÖSYM tarafından düzenlenen KPSSP100 alanında Türkiye ikinciliği elde etmesi Ayvalık’ta büyük bir sevinçle karşılandı. Vakıflar Zeytincilik İşletme Müdürlüğü’nden emekli anne ve babanın ikinci oğlu olan Nurtekin Çağatay İşten, hedefinin devlet müfettişliği olduğunu kaydetti.
Eylül ayında başladığı sınav maratonunda sıkı bir çalışma temposu içerisinde KPSS-2016 sınavlarına hazırlanan İşten, sınav sonucunda KPSS’yi kazanacağına inandığını, ancak ikinciliği beklemediğini belirtti. Kısıtlı imkanlarla eş ve dostlarının desteğiyle KPSS sınavına girdiğini kaydeden İşten, sınavı kazanmasına rağmen okul öncesinde harçlığını çıkarabilmek içi Ankara’da bir tekstil fabrikasında 850 liraya çalışmak zorunda olduğunu vurguladı.