Ağırlıklı olarak kuzey Almanya’da yaklaşık üç haftadır anaokulu ve kreşlerde devam eden süresiz grev özellikle ebeveynleri çileden çıkardı. Bazı eyaletlerde sona eren grev Hamburg ve Mecklenburg Vorpommern gibi eyaletlerde hala devam ediyor. Grevlere dayanamayan aileler, çocukları ile sokağa dökülerek anaokulu öğretmenlerinin taleplerinin bir an önce karşılanarak çocuk yuvalarının derhal faaliyetlerine devam etmesi çağrısında bulundular. Hamburg’da sabah saatlerinde kreş çalışanları öğleden sonra ise ebeveynler gösteri düzenledi. Çalışanlar iş ve ücretlerin iyileştirilmesini talep ederken, ebeveynlerde grevlerin son bulmasını bunun içinde anlaşma sağlanmasını istedi.

Hamburg merkezi tren istasyonu etrafında toplanan ebeveynler taşıdıkları pankartlarla ‘Greve son ver’ çağrısında bulunarak ‘Anaokulu öğretmenine değer ver grevlere son ver” sloganları eşliğinde Mönckeberg caddesi üzerinden harekete geçerek belediye meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca yaklaşık 2 bin kişiyi bulan gurup ‘işveren ve çalışan haydi pazarlık masasına’ çağrısı yaparak taleplerini dile getirdiler.

Yapılan grevlerin işvereni etkilemediğini söyleyen Eyalet Aile Birliğini Koruma Başkanı (LEA) bundan en fazla ailelerin ve çocukların zarar gördüğünü dile getirerek aileler artık sınırlarının son noktasına geldiğini ve birçoğunu evde çocuklarına bakmalarından dolayı işten atılma korkusu sardığını sözlerine ekledi. Hamburg’da yaklaşık 8 Mayıs'tan bu yana devam eden anaokulu öğretmenlerinin grevleri nedeniyle yaklaşık 25 bin çocuk ve aileleri durumdan etkilendi. Yaklaşık 50 tane çocuk yuvası ise grev dolayısıyla tamamen kapısına kilit vurdu. 80 çocuk yuvası ise sadece acil durumlar için anneler ve grev yapmayan anaokulu öğretmenleri tarafından açık tutulmakta.

Hamburg ve çevresinden kreş çalışan yaklaşık 10 bin kişinin bugün yapacağı yürüyüşe posta çalışanlarının destek vermesi bekleniyor. Bu arada dün Stuttgart çevresinden 700 posta çalışanının greve gitmesi sonucu mektup ve paket dağıtımlarında aksaklıklar meydana geldi. Çalışma saatleri ve ücretlerde anlaşma sağlayamayan posta çalışanlarının işverenle görüşmeleri önümüzdeki hafta Pazartesi ve Salı günü devam edecek.