Kuyez Ren Vestfalya İstatistik Dairesi’nin (IT.NRW) açıkladığı rakamlara göre eyalette okulu bitirmeden ayrılanların sayısında artış var. 2014 yılında eyalet genelinde toplam 211 bin öğrenciden 11 bin 695'inin diplomasız olarak okuldan ayrıldıkları kaydedildi.

Okulu bırakanlar içinde yine erkek öğrenciler kız öğrencilere fark attı. 6 bin 925 erkek okulu diplomasız terk ederken kızlarda bu sayı 4 bin 770 olarak kayıtlara geçti.

KRV Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Şimdi bunun sebeplerini daha yakından inceleyeceğiz. Buradaki hedefimiz eyalet hükumetinin hedefi olan 'siplomasız gelecek yok' anlayışını sistematik olarak uygulayarak okuldan mesleğe geçiş imkanlarını iyileştirmenin yollarını arayacağız." denildi.

Bununla birlikte Almanya'da bir ilk olarak KRV'de belli okul çeşitlerinde sekizinci sınıftan itibaren meslek yönlendirmesi ve tanıtımıı yapılacağına dikkat çekildi. Öğretmenler sendikası VBE ise çocukların sınıfta öğretmenler tarafından bire bir desteklenmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.