Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (European Association for International Education-EAIE) tarafından Finlandiya’nın Helsinki kentinde düzenlenen, Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı olan EAIE 2019 Helsinki’ye katıldı.

24-27 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen fuara Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin, Kore, Japonya, Tayvan, Tayland, Singapur, Malezya, Endonezya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Amerika ülkelerinden yükseköğretim kurumlarının temsilcileri yer aldı. EAIE 2019 Helsinki’de üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Niyazi Can başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak ve üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi yetkilileri temsil etti.

Study in Turkey kapsamında üniversitemizin de dâhil olduğu ülkemizden yaklaşık 50 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim fuarında Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları için ikili işbirliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Ayrıca, Erasmus+ kapsamında hâlihazırda anlaşmalı olduğumuz üniversitelerle karşılıklı görüşmeler yapılarak ikili işbirliklerimizin güçlendirilmesi sağlandı.

EAIE 2019’un üniversitemiz adına oldukça verimli geçtiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, yapılan görüşmeler neticesinde KSÜ’nün uluslararası ilişki ağını daha da genişleterek yeni ve güçlü işbirliklerinin temelini attıklarını ifade etti.

90 farklı ülkeden 240 farklı kurum ve 6000 kurum temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar kapsamındaki etkinliklere ek olarak, Türk kültürünün dünya ülkelerine tanıtılması amacıyla Türk yemeklerinin tanıtıldığı bir resepsiyon da düzenlendi.