Azerbaycan Akademi Grup tarafından Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yapılan ”˜Akademi Bakü -Türk Üniversiteleri Eğitim Fuar'ında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ne ilgi oldukça fazlaydı.

Bakü İl Eğitim Müdürlüğü ile T.C. Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından desteklenen ve Azerbaycan Akademi Eğitim Kurumları tarafından organize edilen KSÜ'den Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sinan Baş ve Genel Sekreter Yardımcısı Mithat Karaaslan'ın katıldığı ”˜Türk Üniversiteleri Eğitim Fuar'ına ilgi oldukça fazla oldu. Türkiye'den Devlet ve Özel olmak üzere 23 Üniversitenin stant açıp kendisini tanıttığı fuarda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine olan ilgi memnunlukla karşılanırken yaklaşık on bin öğrencinin ziyaret ettiği fuarda Azerbaycan Milletvekillerinden Melahat İbrahimkızı, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Elşad Eyvazlı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Durmuş Gökmen, Müşavir Yardımcısı Faik Bayramov, Hazar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Medya Birim Başkanı Alovset Amirbeyli çok sayıda öğrenci ile birlikte yerel ve ulusal basın mensupları da KSÜ standını ziyaret etti.

Türkiye'ye döndükten sonra bir açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sinan Baş; “Azerbaycan 9,5 Milyon nüfusu olan ve yurtdışında 10 bini aşkın öğrencisi olan ve gittikçe de bu sayıyı yükselten bir ülke ve bu ülkenin yurtdışı olarak en çok öğrenci gönderdiği ülke Türkiye. Bizim üniversitemizde de şu an 50'ye yakın Azeri öğrencimiz var biz bunu yüzlere, binlere çıkarmak ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini tanıtmak için Bakü'ye gittik. İki gün çok güzel çalışma yaptık ve büyük ilgi gördük, bizlere ziyaret için veya bilgi almak gelen bütün Azerbaycanlı kardeşlerimize, bu organizeyi yapan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.