Sergide Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ve pedagojik formasyon dersi alan öğretmen adaylarının kendi yaptıkları, geliştirdikleri materyaller sergilendi. Sergiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, Güzel Sanatlar Eğitimi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tutuş, Fen Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve personelleri, Fen Edebiyat Fakültesinden bazı öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. 

KSÜ Eğitim Fakültesi'nden açılan serginin açış konuşmasında Eğitim Fakültesi dekan yardımcılarından Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öztürk sergilenen materyallerin eğitim fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin, BÖTE öğrencilerinin ve formasyon eğitimi alan öğretmen adaylarının öğretim üyelerinin teşvikleri, katkıları ve destekleriyle geliştirdikleri kendi tasarımlarını burada sergilediklerini belirterek sözü Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Niyazi Can'a verdi. Prof. Dr. Niyazi Can, konuşmasında: “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersinin teorik çalışmalar yanında pratik çalışmalar kapsamında fakültemizin lisans öğrencileri ve Pedagojik Formasyon Programına devam eden öğrencilerin yaptıkları tasarımlara göre geliştirilen malzemeleri sergilemek için buradayız. Öğretmen sadece teorik bilgiler veren bir meslek elemanı değildir. Öğretmen, becerikli, üreten, imkanları zorlayarak malzemeleri bizzat oluşturan kişidir. Sizler bugünden sonra Türk eğitim sisteminin birer öğretmeni olacaksınız. Farklı branşlarda olabilirsiniz. Branşınız ne olursa olsun, birer öğretici, birer üretici, birer lidersiniz. Birden fazla duyu organına hitap ederek öğrenmenin daha yüksek bir düzeyde gerçekleşebileceğini bilen insanlarsınız. Bu nedenle başkaları tarafından üretilmiş veya şahsınız tarafından tasarlanmış farklı malzemelerle eğitim öğretimin daha kolay bir şekilde yürüten kişiler olacaksınız. Bu sergide yaptıklarınız da bize bunu göstermektedir, hepinizin çok başarılı olacağına inanıyorum. Kolaydan zora, bilinenden bilinmeyene doğru bir eğitim anlayışı içinde, yaparak yaşayarak öğrenme metotlarını dikkate alarak eğitim öğretim faaliyetini gerçekleştireceğinize güveniyorum. Böylece vatanını, milletini, bayrağını seven, birlik ve beraberliğe önem veren nesiller yetiştireceğinize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılar diliyor, sergide emeği geçen, öğretim üyesi arkadaşlarıma, öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Program serginin gezilmesi, materyaller hakkında bilgiler verilmesi ve ikramlarla devam etti. Sergide Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik ve Fen ve Teknoloji Dersleri için hazırlanan materyallere yer verildi.