Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi ile Kahramanmaraş İl Milli eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca başlayan Akademik Uygulama Çalışması açılışı yapıldı.

KSÜ Eğitim Fakültesi Kahramanmaraş’ta Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi, Mado Kadriye Kanbur İlkokulu, 15 Temmuz Şehitler İlkokulu, Türk Telekom Ortaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi’nde üniversite okul eğitim işbirliği kapsamında Akademik çalışma başlattı. Bu kapsamda hazırlanan odalar hizmete açıldı.

Açılışlara KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Milli Eğitim Müdürü Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, KSÜ ve Milli eğitim Müdürlükleri yöneticileri ile okul müdürleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Mado Kadriye Kanbur İlkokulu’nda yapılan açılışta konuşan Rektör Niyazi Can “Bu uygulama çalışması ile Üniversitede görev yapan öğretim görevlileri ve sahada çalışan öğretmenler arasında olumlu bir etkileşim kurmayı hedeflediklerini” söyledi. “Öğretmen yetiştiren kurumlarla, okullarda görev yapan öğretmenlerin işbirliğinden iyi yetişmiş öğretmen adayları ve iyi eğitilmiş nesiller ortaya çıkacağını” söyleyen Can, projenin başarılı olması durumunda tüm yurtta uygulanabileceğini ifade etti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’da yaptığı açıklamada “Eğitime faydalı olacağına inandıkları bu uygulamayı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sahiplendiklerini” söyledi. “ Yılmaz “Akademisyenlerimiz için okullarımızda alanlar açtık. Öğretmen yetiştiren akademisyenlerimiz böylece uygulamaları yerinde görerek burada edindikleri izlenimlerini öğretmen adaylarına aktaracaklardır” dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Akademik Çalışma Odalarının kurulduğu okullardan Mado Kadriye Kanbur İlkokulu Müdürü Faruk Aksu’da “yapılan uygulamanın çok faydalı olacağına inandıklarını ve okul olarak her türlü desteği vereceklerini” söyledi. “Üniversite ile okullar arasında mutlak bir işbirliğinin öğretmen adaylarının iyi ve doğru yetiştirilmesinde büyük önem taşıdığını” söyleyen Aksu şöyle devam etti: “İlki Kahramanmaraş’ta uygulanacak olan ve üniversite okul etkileşimini artırmak amacı taşıysan bu uygulama ile sahada yaşanan sıkıntılar, uygulamalarda yapılan örnek çalışmalar gözlemlenecek ve öğretmen adaylarına aktarılacaktır. Aynı zamanda Üniversitedeki son gelişmeler de okullara taşınacaktır. Üniversitedeki yeniliklerle okullardaki uygulamadan kaynaklı tecrübeler birleşecek ve bu durum eğitime büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca eğitimdeki iyi örnekler de bu uygulamayla öğretmen adaylarına ulaşacaktır. Biz tüm bu nedenlerle uygulamanın başarılı olması için elimizden geleni yapacağız.”