Konu hakkında KSÜ'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
“KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
 
2013-2014 Eğitim ve öğretim yılında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümüne Özel Yetenek Sınavıyla 20 öğrenci alınacaktır.
 
Başvuru Tarihi ve Yeri:
  
Ön kayıtlar 12-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında, KSÜ Avşar yerleşkesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Binasında yapılacaktır.

Başvurular, adayın kendisi, bir yakını ya da Posta ile yapılabilir.  Posta veya Kargo ile yapılacak başvurularda; Belgelerin, iadeli taahhütlü posta veya kargo yolu ile KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Özel Yetenek Sınav Kayıt Bürosu, Avşar Kampusü-Kahramanmaraş adresine “23 Ağustos 2013 ” tarihi mesai bitimine kadar ulaştırılması gerekmektedir. Bu tarihe kadar kayıt bürosuna ulaşmayan belgeler için postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve başvuruları kabul edilmeyecektir.
 
Adayların Başvuru Şartları:

2013 yılında yapılan YGS sınavında; puan türüne bakılmaksızın en az 160 ve daha fazla puan alan Lise, Güzel Sanatlar Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar ve dengi okul mezunları başvurabilir.

Merkezi yerleştirme sistemiyle herhangi bir yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu sınava girmek üzere başvurabilir.
 
Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
Başvuru Dilekçesi (ön kayıt esnasında verilecek ve örneği üniversitemiz web sitesinde yayınlanmıştır)
YGS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi
Lise Diplomasının aslı veya onaylı fotokopisi
Nüfus Cüzdanının onaylı fotokopisi
Yeni çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf
 
Sınav Tarihi ve Yeri:
I. Aşama Özel Yetenek Sınavı 26 Ağustos (Pazartesi) 2013 tarihinde saat 10:00'da Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacaktır. (Eleme niteliğindeki bu sınavın sonuçlarına göre ikinci aşama sınavına girecek adayların listesi aynı gün akşamında ilan edilecektir)
II. Aşama Özel Yetenek Sınavı 27 Ağustos (Salı) 2013 tarihinde saat 9.00'da Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacaktır.
 
Sınava girecek bütün adaylara kayıt sırasında “Özel Yetenek Sınav Kılavuzu” verilecek ayrıca Yetenek Sınavı için gereken tüm araç ve gereçler Fakultemizce temin edilecektir.
 
İrtibat Telefonları: 0 344 280 15 11 - 280 15 18”¦”