Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Yapı Topluluğu öğrencilerine ilk olarak Milli İrade Meydanı Otoparkı tanıtılarak bilgiler aktarıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, Milli İrade Meydanı Otopark’ın yapı tekniklerine ilişkin bilgiler aktararak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Milli İrade Meydanı’ndaki gezi ve incelemelerin ardından KSÜ Yapı Topluluğu öğrencileri Arasa Çok Katlı Otopark’ına geçtiler.

Daire Başkanı Abacıoğlu, burada öğrencilere, çok katlı otopark yapımı tekniklerine ilişkin bilgiler aktararak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yedikuyular Kayak Merkezi’ne geçen öğrenciler burada da teleski ve telesiyeji yakından inceleme fırsatı buldular.

Daire Başkanı Abacıoğlu: “Yedikuyular Kayak Merkezi Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un vizyon projelerinden birisi ve şehrimize kazandırılmış en büyük hizmetlerden bir tanesidir. 250 kilometre yarıçapımızda olan tek kayak merkezi burası. Hatta Akdeniz Bölgesi’nin tek kayak merkezi diyebiliriz” dedi.

Daire Başkanı Abacıoğlu’ndan Yedikuyular Kayak Merkezi’nin yapım sürecine ilişkin bilgiler alan öğrenciler daha sonra yapımı devam eden Çukurova Tünel Kavşak projesini incelemek üzere o bölgeye geçtiler.

Çukurova Tünel Kavşak Projesinde özellikle forekazık çalışmalarını öğrencilere anlatan Daire Başkanı Abacıoğlu, daha sonra kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.