Mersin’de deredeki sel sularına kapılan bir kişi kayboldu. Deniz polisi, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri karadan arama çalışmalarını sürdürürken Sahil Güvenlik Ekipleri ise hem havadan hem karadan aramalara devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Merkez Akdeniz ilçesinde Berdan Barajı'ndan gelen sulama tahliye kanalının Deliçay ile buluştuğu yerde su içindeki bir kişinin “imdat” çığlığını duyan çobanlar, polise haber verdi. Olay yerine polisler, şahsı çalılıklara tutunmuş halde gördü. Çalılıkları tutarak hayatta kalmaya çalışan vatandaş daha fazla dayanamayınca akıntıya kapılarak sel suları ile kabaran derede kayboldu. Bunun üzerine olay yerine takviye polis ile itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polisler, derenin denize döküldüğü yerde arama yaptı. Dalgıçlar ise dereye girerek sazlıklar arasında arama yaptı.

Olay yerine Sahil Güvenlik’e ait helikopter ise aramalara havadan destek verdi. Akarsuyun debisinin yüksek olmasından dolayı arama çalışmaları güçlükle yapılıyor. Kimliği belirlenemeyen şahsı arama çalışmaları sürüyor.

Görgü tanıklarından Mesut Hardal, “Kahveye çıkıyordum suyun kenarından bağırma sesleri duydum. Beni kurtarın diyordu. Dikenleri aşıp ulaşamadık. Polisler geldi. Bu sırada dayanamayıp kendini bıraktı. Suya düştüm beni çıkarın diyordu” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise Deliçay’ın denize dökülen yerindeki köprünün bir türlü yapılmamasından dert yandı.