KSÜ'nün gözbebeği durumunda olan Ziraat Fakultesinde istifa şoku yaşanıyor. Ziraat Fakultesi dekanlığı görevini yaklaşık 4 yıldır başarıyla sürdüren Prof. Dr. Kadir Saltalı istifa etti. Saltalı'nın istifasını KSÜ Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan'ın istediği ileri sürüldü.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde ayrı bir yeri olan ve Ziraat Fakultesi'ni saygın bir yere getirmesiyle tanınan Saltalı'yı kamuoyu yaptığı çok özel çalışmalarla tanıyor.

Özellikle İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri ve İlçe Tarım Müdürlükleri ile çok sıkı işbirliği yapan ve paydaşlarıyla girdiği olumlu diyaloglarla adından söz ettiren Saltalı, koltuğa oturmayı sevmeyen bir isim olarak tanınıyor. 

Sürekli olarak arazide çalışan ve fakültenin birlik ve beraberliğine önem veren Prof. Dr. Kadir Saltalı aynı zamanda çiftçilere kendi eliyle budama tekniği eğitimi vermesi, fakülteyi çiftçinin ayağına götürmesi ve fakülte-çiftçi işbirliğini üst seviyede sağlamasıyla tanınıyor.

Saltalı Afşin Elbistan Termik Santrali kömür havzasında yer alan ve daha önce sitemizde de yer alan Gidya isimli maddenin tarımda kullanılması için büyük çaba harcamış ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmişti. 

Sezonun ilk kirazını Fakülte arazisinde yetiştiren ve erkenci kirazın yetiştirilmesi için fidan dağıtan,bu  konuda yaptığı çalışmaları ulusal basında geniş yer bulan Saltalı, Kahramanmaraş'ın kiraz üretiminde daha ileri noktalara gitmesi için çok büyük emek harcamıştı. Çiftçilere modern budama eğitimi vermesiyle de tanınan hemşehrimiz Prof. Dr. Kadir Saltalı il genelinde tüm tarım paydaşlarıyla olumlu işbirliklerine de gitmişti.

Prof. Dr. Kadir Saltalı KSÜ'nün Türkiye'nin saygın üniversiteleri arasına girmesi için çok büyük emek harcayan ve pek çok kişi tarafından saygıyla anılan değerli bir isimdi. 

Haber46'nın yaptığı araştırmaya göre KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan gelecekte karşısında rakip olarak gördüğü Prof. Dr. Kadir Saltalı'yı makamına çağırarak istifa etmesini istedi. Saltalı yakın çevresine yaptığı açıklamada "Kurumun zarar görmesini engellemek için" istifa dilekçesini yazarak Rektör Karaarslan'a verdi.

Aldığımız bilgiye göre istifa haberini alan çok sayıda saygın isim araya girerek istifanın geri alınmasını istedi. Ancak tüm ısrarlara rağmen Prof. Dr. Kadir Saltalı "Bu günden sonra istifamı almam söz konusu değil. Kurumun birlik ve beraberliğine zarar gelir. Huzursuzluk çıkar. Çok önemli bir noktaya getirdiğimiz fakültemizde sıkıntılar meydana gelir. Fakültemiz benim o makamda oturmamdan daha önemlidir. Bu yüzden istifamı geri almayacağım" dedi.

İstifa dilekçesi YÖK'e giden Prof. Dr. Kadir Saltalı'nın istifasına henüz cevap gelmedi. Ancak Prof. Dr. Kadir Saltalı'nın görevinden istifa etmesinin KSÜ'nün saygınlığına ciddi zarar vermesinden korkuluyor. Ayrıca farklı fakültelerin dekanlarının da istifalarının isteneceğiyle ilgili duyumlar gelmeye devam etmektedir..