Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından akademisyenlere yönelik Erasmus+ Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
KSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Alkış, Erasmus Kurum Koordinatörü Enver Orhan ile birlikte fakülte ve bölüm Erasmus koordinatörleri katılırken, bilgilendirme sunumunu Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Uzmanı Aylin Gürlek gerçekleştirdi.
Avrupa Birliği program ülkeleri ve ortak ülkeler genelinde kurumlar arası anlaşmalar yapılarak öğrenci ve personel değişimini öngören ve yüksek öğrenimde kalitenin artırılmasını amaçlayan Erasmus değişim programını anlatan Uzman Aylin Gürlek, “Öğrenci Öğrenim Hareketliliği” ve “Öğrenci Staj Hareketliliği” konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Bir öğrencinin, bir akademik yıl içinde 1 veya 2 dönem Avrupa’da bulunan başka bir üniversiteye öğrenci olarak gidebilmesini sağlayan “Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği” kapsamında öğrencilere Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından mali olarak da destek veriliyor. “Öğrenci Staj Hareketliliği” kapsamında ise öğrenci, AB’ye üye olan ya da üyelik sürecinde bulunan ülkelerin tamamındaki işletme ya da üniversitelerde staj yapabiliyor.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin, Erasmus+ çerçevesinde 2014/2021 dönemi kapsamında Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve Yunanistan’da bulunan toplam 50 Üniversite ile anlaşması bulunuyor. Programdan önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilirken, ilgili program kapsamında KSÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yabancı dil sınavında başarı gösteren öğrencilerden kontenjanlar göz önünde bulundurularak Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından seçilen 37 KSÜ öğrencisi Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde öğretim görüyor.