Belçika'da temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Brüksel Ofisi'ne yaptığı ziyarette konuştu. Bozkır, "Vizeyi kaldırırsanız belki biz vize koymak zorunda kalırız. Siz bize geleceksiniz. Gidişat onu gösteriyor. Türkiye’de iş çok, herkesi doyuracak kadar iş var" dedi.

Programa TÜMSİAD Avrupa Başkanı Cahit Kerenciler, TÜMSİAD Belçika Şubesi Başkanı Yılmaz Yüksel ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. Bakan Bozkır, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye nasıl bu noktalara geliyor? Çalışarak. ‘Genç nüfus başımıza bela olur, yaşlı nüfus gayet iyi’ diyen Avrupa bugün yaşlı nüfusunun ne kadar büyük bir dezavantaj olduğunu anlamış vaziyette ve bizim genç nüfusumuz avantaj haline geldi. Genç, çalışkan iyi yetişmiş bir genç nüfusumuz yüzde 45’ın 25 yaşın altında bir nüfus bugün bir avantaj halinde. Bangır bangır geliyoruz. Ve bu genç nüfus artık Türkiye’de çalışmak istiyor, Avrupa’ya gelmek istemiyor. Avrupa’ya gezmeye gelir, Avrupa’ya iş yapmaya gelir veya eğitim almaya gelir, başka ne için gelecek. Gelse burada zaten iş yok güç yok. Ben diyorum ki vizeyi kaldırırsanız belki biz vize koymak zorunda kalırız. Siz bize geleceksiniz. Gidişat onu gösteriyor. Türkiye’de iş çok, herkesi doyuracak kadar iş var. İşsizlik tek haneli rakamlarda’’ diye konuştu.

“HERŞEYE EVET DESEYDİK ŞU AN AB ÜYESİYDİK”

Avrupa Birliği ile ilişkiler hakkında da konuşan Bakan Bozkır, "Avrupa Birliği ilişkimizde de aynı mantık vardır. Eğer biz ne pahasına olursa olsun her şeye evet diyerek ve verilen bütün reçetelere hiç tartışmadan kabul ederek bu süreci yürütmüş olsaydık biz çoktan Avrupa Birliği'ne üye olurduk. Ama içimiz rahat etmezdi. Ve hep o vicdanımızdaki o sesle yaşardık. Belki 50 senedir üye olamadık ama üye olacağız. Çünkü Avrupa Birliği'nin Türkiye’yi AB’ye üye almama lüksü yoktur" şeklinde konuştu.

TÜMSİAD ŞUBE BAŞKANI'NDAN "HELAL" VURGUSU

TÜMSİAD Belçika Şubesi Başkanı Yılmaz Yüksel de derneğin çalışma zihniyeti ile alakalı bilgi verdi. Yüksel, "Bizler iş adamlarıyız, bu doğru ama kesinlikle bir patronlar kulübü değiliz. Dolayısıyla maddiyattan önce manevi değerlerimiz ön plana çıkıyor. Hukuki, ahlaki manevi ve helal çerçevesi içerisinde hareket etme mecburiyetimiz var" diye konuştu.