Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından yapılan 2012 yılı akademik üretkenlik değerlendirmesine başvuran adaylar arasında yapılan puanlama neticesinde birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere ise yazıcı hediye edilirken 4,5 ve 6 olanlara plaket, 2014 yılında emekli olan Akademisyenlere ise onur ödülü verildi. Rektörlükçe oluşturulan komisyon tarafından Tıp Bilimleri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Öğretim Görevlisi/Uzman olarak 4 dalda yapılan değerlendirmede, Akademisyenlerin yapılan yayınlarına ve projelerine puan verilerek dereceler belirlendi.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yapılan Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar'ın da katıldığı Akademik Üretkenlik ve Onur Ödülleri takdim töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetlerden bazılarını anlatarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Karaaslan sözlerine şöyle devam etti; “ Hizmet için yola çıktık ve çıktığımız bu yolda çok şükür mahcup olmadan yürüyoruz, bu yürüyüşümüzde her zaman siz değerli arkadaşlarımızı yanamazda gördük ve görmeye devam edeceğimizden de şüphem yok. 
Üniversitemizde görev yapan gerek akademik gerekse idari olarak her bir personelimiz bizim için özeldir ve çalışkandır. ”˜İltifat marifete tabiidir' sözü mucibince bizlerde çok çalışan ve çok üreten akademisyenlerimize iltifat etmek istedik, bu düşünceler ile 2012 yılı başvuruları içerisinde yapılan yayınlar ve projeleri puanlandırarak dereceleri oluşturduk. Bu gün burada ilk üçe giren arkadaşlarımıza ödül, 4,5 ve 6 cı olan arkadaşlarımıza da plaket vereceğiz. Ayrıca bu gün 2014 yılı içerisinde emekli olacak olan hocalarımıza da hizmetleri hiçbir şeyle ölçülmez ama hizmetleri anısına birer onur plaketi vereceğiz, ben bu vesile ile herkese başarılar diliyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından yapılan plaket töreninde Tıp Bilimlerinde 1. Doç Dr. Fuat Özkan 2. Prof. Dr. Murat Aral, 3. Yrd. Doç.Dr. Mahmut Tokur, 4 Doç.Dr.Bülent Altınoluk, 5. Doç.Dr. Tufan Mert ve 6. Doç.Dr. Mehmet Fatih İnci'ye ödülleri KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan tarafından,   Fen Bilimlerinde 1. Prof.Dr. Hakkı Alma, 2. Prof. Dr. Ayşegül Gölcü, 3. Doç. Dr. Hanifi Binici, 4. Prof.Dr. Ali Kaygısız, 5. Prof. Dr. Abdullah Emin Akay ve 6. Doç. Dr. Şükrü Karataş'a ödülleri Rektör yardımcısı Prof.Dr. Sinan Baş tarafından, Sosyal Bilimlerde 1. Prof. Dr. İsmail Bakan, 2. Yrd. Doç. Dr. İzzet Döş, 3. Yrd. Doç. Dr. Fikret Birdişli 4. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz, 5. Doç. Dr. Murat Karabulut ve 6. Yrd. Doç. Dr. Burcu Erşahan'a ödülleri Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Uğur Yıldırım tarafından, Öğretim Görevlileri ve Uzmanlarda ise 1. Uzman Gökhan Ceyhan, 2. Arş. Gör. Eyyüp Karaoğul, 3. Arş. Gör. Ali İhsan Atalay, 4. Arş. Gör. Ö. Fatih Keçecioğlu, 5. Arş. Gör. Emel Dıraz ve 6. Okutman Ramazan Yirci'ye ödülleri Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar tarafından verilirken 2014 yılında Emekli olacak olan Prof. Dr. Orhan Erdaş, Prof. Dr. Mustafa Oğlakçı, Yrd.Doç.Dr. Hasan Altınzencir, Öğr.Görevlisi Eyüp Kırdök ile Okutman Gülnihal Erdaş'a onur plaketleri Rektör Karaaslan tarafından verildi.