KSÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail Bakan başkanlığında düzenlenen oturuma, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Akçay, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğrul Arat, AB Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Daire Başkanı Pınar Tanlak, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Belgin Akçay, KSÜ ve diğer üniversitelerle yapılan işbirliği çerçevesinde konferanslar düzenlenerek AB ile ilişkiler konusunda farklı fikirlerin bilimsel düzeyde tartışılmasının amaçlandığını söyledi. Ankara Üniversitesi ve Jean Monnet Kürsüsü hakkında katılımcılara bilgi veren Akçay, Türkiye'deki yabancı yatırımlarda en büyük payın AB ülkelerine ait olduğunu belirterek AB'nin dünyadaki en büyük ekonomik blok olduğunu vurguladı.

Akçay'ın ardından söz alan Prof. Dr. Uğur Yıldırım, üniversite olarak son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiklerini belirterek, 27 binlere ulaşan öğrenci sayısı ve 20 yılı aşkın tecrübesiyle KSÜ'nün, Türkiye'deki büyük üniversiteler arasında yer aldığını söyledi.
Türkiye'nin, geniş ekonomik potansiyel ve genç nüfusa sahip bir ülke olarak AB'ye katılmasının olumlu sonuçlar getireceğini ifade eden Yıldırım, AB uyum sürecinde Türkiye'de önemli mesafelerin alındığını belirtti.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan ise AB'nin farklı kültür ve dillere sahip ülkeleri bir araya getiren bir oluşum olduğunun altını çizerek Türkiye gibi Jeopolitik öneme sahip bir ülkenin bu birliğin içersinde bulunmasıyla her iki tarafın da kazanımları olacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Belgin Akçay “Avrupa Birliğinde Ekonomik Kriz”, Prof. Dr. Tuğrul Arat “AB'nin geleceği, Türkiye AB İlişkileri”,  AB Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Daire Başkanı Pınar Tanlak ise “AB'de Siyasi Krizler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunum, plaket takdimiyle sona erdi.