Üniversitenin çeşitli bölümlerinde okuyan 25 öğrenci ; özverili bir çalışmayla bir hafta gibi kısa bir sürede 1333 kitap ve SBS' ye yönelik çok sayıda dokümanı Dadağlı İlk/Ortaokuluna davullu-zurnalı büyük bir şenlik havasında hediye ettiler. Öğrenci topluluğu okula geldiğinde hep birlikte halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Yöresel bazlama açma etkinliğinde kız öğrenciler hünerlerini sergileyip bazlama açtılar. 

Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğrencisi , Çevreci  Öğrenci Topluluğu Başkanı Harun Dal konuyla ilgili şunları söyledi: “Topluluk üyesi arkadaşlarla bir araya gelerek Kütüphanesi olmayan bir köy okuluna kütüphane kurmaya karar verdik. Dadağlı İlk/Ortaokulunun da hem öğrenci bakımından kalabalık olması, hem de okulda kütüphane bulunmaması nedeniyle bu okulu tercih ettik. Okula geldiğimizde köylüler ,öğrenciler ,idareciler ve öğretmenler tarafından sıcak bir ilgi ile karşılandık. Hem kütüphane kurduk, hem de birlik beraberlik içinde şölen havasında bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu kampanyada çok büyük emeği olan, kampanya boyunca hep yanımızda yer alan Topluluk Danışmanı Sayın Yardımcı Doçent Doktor Yakup Cuci Bey'e ve ÖTYB birimine özellikle teşekkür ederim. Ayrıca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ilimizdeki kitapçı ve kırtasiyecileri tek tek dolaşan başkanı bulunduğum Çevreci Öğrenci Topluluğundaki arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bunun yanında Dadağlı Köyü halkına, yönetici, öğretmen ve öğrencilerine de göstermiş oldukları bu güzel ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmada söz alan Okul Müdürü Ali BÜYÜKÇERÇİ topluluk üyesi öğrencileri göstermiş oldukları böyle bir örnek çalışmadan dolayı tebrik ederek şunları söyledi: “ Sizler gerek bu çalışmanızla, gerekse de okulumuzu ziyaret etmenizle hem öğrencilerimize örnek bir model oldunuz, hem de okulumuza ölmez bir eser kazandırdınız. Sizleri kutluyorum. Sevgili öğrencilerime de abi ve ablalarının getirdiği bu kitapları okuyarak vatana millete yararlı bir birey olmalarını tavsiye ediyorum.