Uzun zamandır KSÜ'nün gündeminde olan ve Kahramanmaraş halkının da ısrarla istediği Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulması için YÖK'ten karar çıktı.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yakından takip ettiği Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulması kararı sevinçle karşılandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Mahir Ünal "Diş Hekimliği Fakültemiz KSÜ'ye ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin yakından takip ettiği Yükseköğretim Kurulunda Değerlendirmeye Alınan Diş Hekimliği Fakültesi kurulma talebi  Yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurulu'nda onaylandı.

Konuyu bizzat takip eden Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Üniversitemizin bütün sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Önce bütçesiniN yüzde 40 oranında artırılmasını sağladık.Sonra Tıp Fakültesi hastanesinin bitiriliş tarihini iki yıl öncesine çektik. Şimdi de diş hekimliği fakültesi kuruluyor. Bundan sonra da diş tedavisiyle ilgili tüm işlemler artık KSÜbünyesinde yapılabilecek.

Ayrıca; Sayın Başbakanımızın Kahramanmaraş'a gelişinde milletvekillerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz toplantıda Teknik Üniversite kurulması konusu ele alındı. Sayın başbakanımız nezdinde konunun takibi milletvekillerimiz ile birlikte yapılmaktadır." dedi.