Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Küçük, Amasya Üniversitesi’ne Rektör adayı olduğunu açıkladı. Türkiye’nin büyük bir kalkınma hamlesine girdiğini, ekonomik, sosyal, kültürel, bilim ve sanayi alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Prof. Dr. Küçük, “Amasya ile her konuda bütünleşebilen, kampüsün dışına çıkan, sınırlan kaldıran, başarılı üniversiteler listesinde üst sıralan kovalayan bir dünya üniversitesi olma hedeflerini gerçekleştirmek için rektör adayı olmam hususunda teveccüh gösterildi. Eğer nasip olursa, Amasya Üniversitesi’ne hizmet etmek bizim için büyük bir şeref olacaktır.” dedi.

Prof.Dr. Küçük şunları kaydetti: “Çalışanına güvenen ve değer veren, adaleti ve liyakati esas alan, farklılıkları zenginlik olarak gören, istişare mekanizmasını kullanan bir üniversiteyi birlikte inşa etmek istiyoruz. İyi eğitim almış, şuurlu ve donanımlı bir nesil yetiştiren üniversite olmak, yönetimiyle, bilimselliğiyle ve şehirle entegrasyonuyla her alanda örnek gösterilen üniversite olmak, dünyada ve ülkemizde saygın üniversiteler arasına yerini almak hayal değildir.
Bu noktada sadece değişim değil, dönüşüm ihtiyacının olduğu çeşitli ortamlarda bizlere iletilmiştir. Üniversitede çok değişik kademelerde kazanmış olduğumuz yöneticilik tecrübemin özlemini duyduğunuz her alanda örnek bir Amasya Üniversitesi olma yolunda kullanılmasında mesuliyet düştüğü ifade edilmiştir. Biz, bütün gönülleri kazanmaya birlikte çalışmaya talip oluyoruz. Bu vesile ile Amasya Üniversitesi Rektör adaylığımı huzurunuzda kamuoyuna açıklıyorum.”