İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü bünyesinde, bilgi ve becerileriyle harmanlayarak kültür ve sanat sektörüne yön verecek geleceğin sanat yönetmenlerini yetiştiriyor.
İstanbul’un köklü vakıf üniversitelerinden İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat Yönetimi Bölümü kapsamında, uygulamalı ve sektörle iç içe verdiği eğitim programıyla geleceğin sanat yönetmenlerini yetiştiriyor. Türkiye’de yalnızca birkaç üniversitede bulunan Sanat Yönetimi Bölümü, İKÜ’de 4 yıllık lisans programıyla kültür-sanat sektöründe profesyonel olarak yer almak isteyen gençlere sanatla iç içe bir kariyer imkanı sunuyor.
Türkiye’de özellikle 90’lı yıllardan sonra sanat üretimi ve sanata yönelik toplumsal talebin artmasıyla birlikte ihtiyaç haline gelen Sanat Yönetimi Bölümünü bitiren öğrenciler uluslararası kültür kurumları, müzeler, sanat galerileri, fuar, organizasyon ve yapım şirketleri, müzayede şirketleri, kamusal ve özel tiyatrolar, sanat vakıfları/dernekleri ile belediyeler ve Kültür Turizm Bakanlığı’ndaki kariyer imkanlarının yanı sıra küratörlük mesleği ya da ilgileri doğrultusunda sinema-televizyon alanına da yönelme şansına sahip olacak.