Yaz Kur’an kurslarının açılmasıyla birlikte Yozgat’ta camileri dolduran çocuklar, ders arasında cami avlusunda oynadıkları futbol ve diğer spor türleri ile kursa daha fazla ilgi gösteriyor.

İlde, Abdulhamit Han Camii'nde görevli 3 din görevlisi tarafından verilen kursa yaklaşık 90 öğrenci katılıyor. Öğrenciler, burada namaz surelerini, Kur’an-ı Kerimi ve dini bilgileri öğreniyor. Din görevlileri, her yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an kursuna öğrencilerin yoğun ilgisi olduğunu belirterek, kursun ikinci gününde 90 öğrencinin katıldığını ifade etti. Kursa gelen öğrenci sayısının daha da artacağını ifade eden görevliler, “Anne ve babalardan isteğimiz çocuklarını mutlaka açılan Kur’an kurslarına göndersinler. Çünkü küçük yaşta öğrenilen bilgiler daha çabuk hafızalarda yer alır. ‘Ağaç yaş iken eğilir’ ata sözünden de anlaşılacağı üzeri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın küçük yaşta Kur’an-ı Kerimi ve dini bilgilerini doğru bir şekilde öğrenmeleri çok önemlidir. Çocuklarımızın birlik, dirlik ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç hissedilen günümüzde manevi doyumla yetişmeleri ve yetiştirilmeleri son derece önemlidir." dedi.

Kursa olan ilgisini artırmak adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten görevliler, "Burada hafta içi 5 gün devam eden kursumuz öğleyin saat 13.00’de başlayıp saat 16.30’a kadar devam edecek. Çocuklarımızın sıkılmaması için ve kursa olan ilginin daha da artırılması için ders arasında farklı etkinlikler düzenliyoruz. Futbol ve diğer spor dalları başta olmak üzere öğrencilerimizin istek ve taleplerine göre etkinliklerimiz olacak. Bu vesile ile ailelerimizden ricamız çocuklarımızı mutlaka kursa göndermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.