Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde başlayan sempozyum, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül oldu.

Kahramanmaraş Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan sempozyumun Tefsir Akademisyenlerini bir araya getirme adına çok olumlu bir çalışma olarak nitelediklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Selamlama konuşmaları bölümünde kürsüye gelen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise Kahramanmaraş Belediyesi'nin sosyal ve kültürel alanlarda başarılı bir hizmet sergilemesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, üniversite ve belediyenin istişare içerisinde hareket ettiklerini vurguladı.

Selamlama konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye olarak sempozyumlar zincirine bir halka daha eklemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek: “İlahiyat Fakültemizle işbirliği içerisinde böylesine anlamlı ve önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Medine şehrinin bizim için çok ayrı bir önemi vardır. Kutsal topraklar olarak inancımızda ayrı bir yeri vardır.

Mekke'de inen Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, Medine'de yazılmaya başlanmış olması bizim için önemini daha da artırmaktadır.  Bu vesile ile gerek yurtiçinden gerekse yurt dışından şehrimize gelen misafirlerimize  hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konferansı için kürsüye gelen Dr. Tayyar Altıkulaç ise Kur'an'ın Mevsukiyeti Meselesi konusunda davetlileri bilgilendirdi.

Kur'an Nüzûlünün Medine Dönemi Sempozyumu'nun 1. Oturumu Saffron Otel Toplantı Salonu'nda 2.  Ve 3. Oturumları  Belediye Meclis Salonu'nda yapılacak.

3 gün sürecek olan sempozyumun sonuncu gününde tanıtım gezisi düzenlenecek. Sempozyumda 187 akademisyen bildiri sunacak.