6 sınıfın izleyici Üç Kuran Kursunun yarıştığı, yarışmada formatör Emine Gülpak ile Süreyya Koşar tarafından itinayla hazırlanan sorular karşısında öğrenciler ter döktü.
7 den 70 e herkes kuran kurslarında mutlu ve dinamik projesi olan yarışma programında, Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hamza Kız Kuran Kursu A,B sınıfları ile Avşar Kız Kuran Kursu başta dini bilgiler ve tecvid alanında yarıştı.  Yarışmada Hz Hamza Kuran Kursundan Feyza Demir Minik’in A sınıfı genel birinci olurken, Avşar Kız kuran kursundan Emine Çelik’in sınıfı tecvid dalında başarı gösterdi. Yine, Hz. Hamza Kız Kuran Kursundan Fatma Pak’ın B sınıfı Siyer dalında başarı gösterdi.
Kuran kursları arası yapılan bilgi yarışmasında genel birinci olan Feyza Demir Minik tarafından Hz. Hamza Kuran kursu öğrencilerine Kur’an-ı kerim, diyanet ilmihali hediye edildi ve başarı gösteren öğrencilere altın takıldı.
Hz. Hamza Kız Kuran kursu yöneticisi Feyza Demir Minik;  “Bu yarışmalar, etkinlikler örgencilerimizin bir araya geldiği, bütünleştiği,  birlik beraberliğimizin vurgulandığı kuran yolunda heyecanımıza heyecan katan etkinliklerdir. Yarışmaya katılım sağlayan tüm sınıflarımız bizim gönlümüzün birincisidir.”
Minik ayrıca, yaşantılarına heyecan katmak isteyen Hanımların en yakın kuran kurslarına gitmelerini tavsiye etti, bilgi yarışmamıza etkinliklerimize destek veren Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah DEMİR’E teşekkür ediyoruz dedi.
Tüm yarışmacılara Antalya Müftüsü Ahmet CELİK ve Onikişubat müftüsü Abdullah DEMİR tarafından çeşitli hediyeler de bulunuldu.    
Yapılan programda beyaz kıyafetleriyle yaşlı teyzelerden oluşan Hz Hamza Kuran Kursu “Nurlu Kızlar ilahi grubu” okudukları ilahi ve ezgilerle katılımcıları duygulandırdılar. 
Program sonunda misafirlere ikramda bulunuldu.
HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN