Maltepe Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi, 21-22 Nisan tarihlerinde "Küresel Vatandaşlık: Genç Perspektifinden Vatandaşlığın Anlamı" temasına ilişkin çalışmalarını ve fikirlerini paylaşmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin de katılımıyla İstanbul Marma Otelde Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleşecek.
Maltepe Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Şimşek, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’ın destekleri ve Kongreler Genel Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Aksar’ın değerli katkıları ile düzenlenen; 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi, küresel vatandaşlığın anlamına yeni bir bakış açısı kazandırmak üzere 17 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecektir. Fakülte Koordinatörlüğünü Yrd. Doç Dr. Zeynep Karaer Güçlü, Yrd. Doç. Dr. Melda Köse Marduç ve Arş. Gör. Cansu Dağ’ın üstlendiği kongre, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak olan öğrencilere fikir ve çalışmalarını paylaşmaları için uluslararası bir platform sağlamayı hedefliyor.
21 Nisan tarihinde 09:00-18:00 saatleri arasında düzenlenecek kongreye İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaya açılış konuşmacısı olarak ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilci Yardımcısı Karim Atassi konuşmacı olarak katılacaktır. Almanya, Arnavutluk, Danimarka, Endonezya, Ermenistan, Hindistan, İspanya, İtalya, Kosova, Makedonya, Moldova, Pakistan, Sierra Leone, Şili, Türkiye, Ukrayna ve Ürdün olmak üzere 17 farklı ülkeden katılacak 41 öğrenci, vatandaşlık, mültecilerin hakları, uluslararası göç hukuku, küreselleşme ve endüstriyelleşme, kültürel, ulusal, küresel kimliklerin gelişimi ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda çalışmalarını ve fikirlerini paylaşacak.
Etkinlik, 22 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İstanbul’un görülmeye değer mekânlarına yapılacak olan gezi programı ile devam edecek.