Özel Nevşehir Lara Koleji’nde veli etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantılarında Yozgat’ta soğuk kış aylarında gece sohbetlerinin vazgeçilmez yemeği olarak bilinen arabaşı yerini almaya devam ediyor.

Nevşehir Lara Koleji tarafından iki yıldır düzenli olarak organize edilen Arabaşı geceleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bay ve bayan velilere ayrı ayrı düzenlenen gecelerde veliler ilk defa arabaşından tadıyor ve sofra etrafında hoş sohbetler yapılıyor. Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, "Öğrencileri geleceğe hazırlamak gibi kutsal bir görevi olan öğretmenler öğrencinin ailesi ile de çok yönlü iletişime geçmek durumundadır. Öğretmenler için nitelikli eğitimde aileler ile iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Öğretmen – aile işbirliği ile ailelerin okula ve eğitime karşı olumlu tutum takınmaları sağlanabilir. Bu amaçla veli toplantılarının yanında velilerimize yurt içi-yurt dışı gezileri, piknikler, çiğ köfte partileri, veli çayları ve voleybol turnuvaları düzenlemekteyiz. Soğuk kış günlerinde ise arabaşı gecelerini bir fırsat olarak görmekteyiz. Öğretmenlerimizle velilerimizi arabaşı gecelerinde buluşturarak velilerin öğretmenlerle daha sıcak bir atmosferde bir araya gelmesini sağlıyoruz." şeklinde konuştu

Veliler bir yandan sıcak çorbalarını yudumlarken bir yandan da müzik öğretmeni Hasan Yılmaz'ın birbirinden güzel eserlerini barındıran canlı saz performansını dinledi. Çeşitli küçük oyunların velilerin katılımıyla oynanmasından sonra sona eren etkinlikten ayrılan veliler memnuniyetlerini bildirdi.