Nevşehir Özel Lara Eğitim Kurumları öğrencilerinin sanatsal faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Türkiye kaligrafi şampiyonu ve kum sanatı ustası Oğuz Kızıklı’yı okula davet etti. Kızıklı, kum sanatı gösterisi ile öğrencilere eşsiz bir sunum yaşatırken, sanatçının birbirinden değişik manzara ve yazıları kum üzerine büyük bir ustalıkla işlemesi karşısında öğrenciler adeta büyülendi.
2011 yılı Türkiye Kaligrafi yarışmasında da birincilik ödülü kazanan Kızıklı, küçüklükten beri ilgi duyduğu kum sanatı alanında mükemmeli yakalamanın çabası içerisinde olduğunu söyledi.
İki gün süren kum sanatı gösterileri ve kaligrafi sergileriyle öğrencilerin sanata bakış açılarına farklı bir açı kazandırmaya çalıştıklarını söyleyen Lara Eğitim Kurumları Müdürü Ulaş İnönü, “Kum sanatı şu an dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok beğenilen bir sanat haline geldi. Öğrencilerimizi, eğitim öğretim dışında sanatsal faaliyetlerde de etkin hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda davetimizi kırmayarak öğrenci ve velilerimize bu güzel dakikaları yaşatan Oğuz Kızıklı'ya teşekkür ederim” dedi. Kum sanatı gösteri dışında Yeteneksizsiniz Türkiye yarışmasında finale kalan Hasan Can’da öğrencilere futbol topu ile sıra dışı gösteriler yaptı.