Adana Özel Burç Üçgül Anadolu - Fen ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okullarına davet ettikleri Burç Vural Anaokulu öğrencilerine masal okuyup onlara kitap okuma sevgisini kazandırmaya çalıştı.

Burç Vural Anaokulu öğrencilerini okullarına davet eden Üçgül Liseleri öğrencileri okulun kütüphanesini küçük kardeşleri için hazırladı. Anaokulundaki kardeşleri için okul kütüphanesinde ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ masalını hem kitaptan okuyan hem de mini bir piyesle canlandıran liseliler, anaokulu öğrencilerinin ilgi odağı oldu. Okunan masalı dinleyen ve piyes gösterisini de büyük bir dikkatle izleyen minik öğrenciler oldukça eğlenceli anlar yaşadı.

Burç Üçgül Anadolu - Fen ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, öğrencilerini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik etti. Kitap okuma alışkanlığının çok küçük yaşlarda kazanılacağının altını çizen Mustafa Gürhan, “Çocuklara küçük yaşta kitap okuma ve kütüphane sevgisini ancak oyunlarla, renkli gösterilerle yada hediyeler ile kazandırabilirsiniz. Bugün ise öğrencilerimiz bunu yaparak, anasınıfı öğrencilerine kitap okuma sevgisini kazandırmaya çalıştı.” diye konuştu.

Programın sonunda ise Üçgül Lisesi öğrencileri anasınıfında okuyan kardeşlerine çeşitli hediyeler verdi.