Koç Holding,  Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı'nın işbirliğiyle, 2006 yılından bu yana yürütülen  “Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesi,  mesleki eğitimin önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak, devletle iş dünyası arasında işbirliği sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Bu proje kapsamında  ”˜Liseler Mesleğiyle Yarışıyor' yarışması düzenlendi. Yarışmanın ön elemesine 1300'den fazla grup ve 7800'den fazla öğrenci katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 150 grup ön elemeyi geçerek, yarışmaya katılmaya katılım belgesi almaya hak kazandı.
      
Türkiye genelinde bütün meslek lisesi öğrencilerine açık olan yarışmaya katılan öğrenciler, dereceye girebilmek amacıyla kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirerek, ödül için yarıştılar. Öğrenciler okullarını tanıtan video ve fotoğraf çekip,  bu çalışmalarını yarışmanın web sitesinde ve sosyal paylaşım sitesi  Facebook'taki hesaplarında paylaşarak, oy topladılar. Yarışma sonunda grupların topladıkları puanları değerlendiren jüri,  Türkiye birincisini ve dereceye giren diğer okulları belirledi.
   
Bu çerçevede Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon bölümü öğrencilerinden Aysun Şahin, Hatice Nur Cengiz, Gamze Kılıç, Melike Dursun, Gökçe Yurtsever, Zeynep Çavdar,  Türkiye genelinde elde ettikleri başarıdan dolayı Koç Holding tarafından katılımlarından dolayı taltif edildiler.