Liseliler 1 Mart'tan itibaren başlayacak olan sınavların iptal edilmesi için  mücadelelerini sürdürüyor. Uzaktan eğitim alamadıkları, dersleri anlayamadıkları, uzaktan eğitimden yeterince faydalanamadıkları, imkanlarının olmadığı gibi gerekçelerle haftalardır sınavların iptal olması için sosyal medya platformu twitter'da milyonlarca mesa yazan liseli öğrenciler seslerini duyuramadılar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yaptığı açıklamada liseli öğrencilere seslerini duyduklarını söylemiş ve sınavların yapılacağını açıklamıştı. Bakan selçuk'un açıklamasına rağmen liseli öğrenciler mücadelelerini sürdürüyor ve sınavların iptal edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

EĞİTİM UZAKTAN, SINAV YÜZYÜZE

Kendilerini anlatmak için uğraşan liseli öğrenciler, uzaktan yapılan eğitimin sınavının yüzyüze olamayacağını ifade ediyorlar. Son olarak #SorumlusuKimOlacak etiketiyle 800 bine yakın mesaj yazan liseli öğrenciler akşam saatlerinde yeni bir hasthag açtılar. Liseli öğrenciler son olarak #TurkishStudentsLivesMatter etiketiyle yeni bir mücadele başlatmış oldular.