Liseliler sınavların iptal olmasını istiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin birinci dönem karne notlarının ikinci dönem yüz yüze yapılacak sınavlarla verilmesi kararını aldı. İkinci dönemin başlamasının ardından gözler yapılacak okul sınavlarına çevrildi. ancak lise öğrencileri bir haftadır sosyal medyadan yaptıkları eylemlerle sınavların iptal edilmesini istiyorlar. Liseliler ilk defa bugün 1 milyon mesaj sayısını geçerek Türkiye gündeminin zirvesine oturmayı başardı.

Lise öğrencileri uzaktan eğitim yapılan dönemde çeşitli nedenlerle yeterli eğitimi alamadıkları, derse katılamadıkları, konuları yeteri kadar anlayamadıkları gerekçesiyle sınavların iptal edilmesini istiyorlar. Öğrenciler müfredatın tamamından sorumlu olunmasını da yanlış olarak görüyorlar.

Şu ana kadar 1 milyon 190 bin mesaj gönderen lise öğrencileri #liseleriptal etiketini gündemin en başına almayı başardılar. Her geçen gün artan oranda devam eden sosyal medya çalışması karşısında Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl bir tutum takınacağı merak konusu. Şu ana kadar MEB'den herhangi bir açıklama yapılmadı.