M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014 yılında hazırladığı projelerle hem öğretmenlerine hem de öğrencilerine AB’de eğitim imkanları sunuyor. Lisesinin 2014 Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programına sunduğu ‘Teknik Eğitim Uygulama Ortamlarında İş Güvenliği Tedbirleri Ve Uygulama Aşamaları’ projesiyle öğretmenlerine, BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırladığı ‘AB'de Cnc Eğitimi’ projesiyle de öğrencilerine AB’de eğitim imkanı sağlıyor.

‘Teknik Eğitim Uygulama Ortamlarında İş Güvenliği Tedbirleri Ve Uygulama Aşamaları’ projesi sayesinde mesleki ve teknik eğitim okullarında görev yapan farklı alanlardaki 45 öğretmen ile 14 gün süreyle Almanya, Finlandiya, Macaristan ve İspanya'daki mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin eğitimlerine yönelik eğitim ortamlarında iş güvenliği eğitimleri ve uygulamaları konularında eğitim ve inceleme çalışmalarını gerçekleştirecek. 18 Nisan -3 Mayıs tarihleri arasında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde başlayacak eğitimler 26 Nisan-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında da Almanya’nın Augsburg şehrinde devam edecek. 9-24 Mayıs tarihleri arasında da İspanya’nın Madrid ve Finlandiya’nın Helsinki şehirlerinde gerçekleştirilecek.

Projeye katılan mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan meslek öğretmenleri ziyaret gerçekleştirilen ülkelerdeki mesleki ve teknik eğitim okullarında eğitim uygulama ortamlarında iş güvenliği tedbirleri ve uygulama aşamaları konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olacak. Bursa'dan Yıldırım Beyazıt İMKB Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Hayrı Terzioğlu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Bursa İrfan Eğitimciler Derneği, Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Erzurum ilinden Erzurum Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katılımcı gönderen yerel ortaklar olarak yer alıyor.

M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için ise; BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Yıldırım Beyazıt IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa hazırladığımız Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı kapsamında “BA'de CNC Eğitimi’ proje teklifi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Bu kapsamda 48 Makine Teknolojileri alanı öğrencisi ve 4 öğretmen ile 2 hafta (14 gün) süre ile Almanya, Finlandiya, Macaristan ve Portekiz ülkelerinde Makine imalatı alanında faaliyet gösteren firmalarda ve eğitim kurumlarında CNC eğitimi ve staj çalışmaları yapacaklar.

Proje ile; yurtdışı ve yurtiçi ortaklarımızla yapılacak program doğrultusunda öğrencilerin staj çalışmaları kapsamında CNC tezgahlarının kullanımı ile sektördeki CNC makine imalatı hakkında bilgi ve becerileri geliştirilerek yeni teknolojileri incelemeleri sağlanacaktır. Proje, amaçları yönüyle kurumsal ölçekte ortakların birbirleriyle eğitim, kültür ve iş birliği yapmalarını sağlayacak, katılımcı düzeyinde ise bilgi, beceri, mesleki tutum ve iş alışkanlıklarını geliştirmelerine katkı sağlayacak.