Malatya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Süleyman Kamçı’nın koltuğuna oturan öğrenci Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü’nü arayarak kayısı ağaçlarının don olayından ne kadar etkilendiğini sordu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Vali Kamçı makamını temsili olarak Yeşilyurt ilçesi Yakınca İlkokulu öğrencisi Çisem Bozkurt‘a devretti. Vali koltuğuna oturduğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine ilişkin açıklamalar yapan Çisem Bozkurt, ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünü arayarak kayısı üretimi ve don olayı münasebetiyle oluşan hasar hakkında bilgi aldı. Aldığı bilgileri gazetecilere aktaran Bozkurt, don olayı nedeniyle kayısı ağaçlarında oluşan hasarın henüz tam olarak tespit edilmediğini, kesin sonuçların Mayıs ayı ortalarında açıklanacağını kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ı da telefonla arayan Bozkurt, okul önlerinde emniyet tedbirlerinin arttırılmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile de görüşen Bozkurt İl merkezindeki sokak hayvanları, otopark sorunu ve asfalt yolların onarımı konusunda talepte bulundu.

Vali Kamçı, Bozkurt’a kitap ve kalem seti hediye etti.