Büro Memur Sen Erzurum Şube Başkanı Nesimi Küçük, maliye çalışanlarının sosyo-ekonomik haklarında iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, Maliye çalışanlarının uğradıkları hak kayıpları ve verilmeyen hakları iade edilmeli dedi.

Büro Memur Sen Şube Başkanı Nesimi Küçük ve sendika üyeleri öğle paydosu saatinde Maliye önünde basın açıklaması yaptı. Sendika Şube Başkanı Küçük, maliye çalışanlarının emeklerinin karşılığını ekonomik alamadığını söyledi.İş yoğunlu ve riskinin yüksek olduğu sektörde sosyo- ekonomik haklarında kayıplar yaşadıklarına dikkat çeken Küçük, "Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Yapılan araştırmalara göre dünyanın hemen her ülkesinde Maliye Bakanlığı çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından çok daha yüksektir. Tabiri caizse musluğun başını tutan Maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir.

Maliye ve Gelir idaresi çalışanları toplam bazda milyonlarca lira değerindeki evraklara büyük bir risk altında imza atmaktadır.İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığındaki çalışanlar, ek ödemelerden yararlanamamaktadır.Sendika olarak bizler kimseden haksız bir uygulama istemiyoruz. Bizler Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz. Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını ve taleplerimizin yönetim tarafından dikkate alınmasını istiyoruz." diye konuştu.