Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) ilçede boşanmaların önüne geçmek için 2 yıl önce uygulamaya koyduğu Evlilik Okulu Projesi'ni(EVOP)yeniden hayata hayata geçireceğini bildirdi.

Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı, sağlıklı bireylerin yetişebilmesi adına evli veya evlenecek çiftlerin katıldığı Evlilik Okulu Projesi eğitim programı seminerleri yeniden başladıklarını kaydetti.

Seminer kapsamında ailenin milli, manevi ve toplumsal açıdan önemini evli ve yeni evlenecek çiftlere anlatıp gelecekte doğabilecek problemlere engel olma olduğunu belirten Geyikoğlu, mevcut olan ailevi problemlere seminerler esnasında danışmanlık yaparak çözüm yolu üretebilme olduğunu ifade etti. EVOP'la aynı zamanda çocuk eğitimi konusunda ebeveyn bilincini artırmayı hedeflediklerini belirten Geyikoğlu, "Bir ailenin kurulmasının temel etkeninin çiftlerin mutluluğu olduğu kadar vatan ve millet sevgisiyle dolu bireyler yetiştirmek de olduğu bilincinin yerleştirilmesi çok önemlidir. Yapılan araştırmalar, suça bulaşmış çocukların ortak özelliğinin ilgisiz anne baba tutumu veya parçalanmış aileler olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Ayrıca zararlı alışkanlıkların mutsuz ebeveynlerde ve çocuklarında, sağlıklı aile yapısına sahip çiftlere nazaran daha yaygın olduğu araştırmalarla ortaya konulmaktadır. Toplumsal dokuya zarar veren tüm bu hususların önlenebilmesi için gerekli eğitimlerin verilmesi, amaçlanmaktadır." dedi.

Aile düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmaların o milletin sıhhatiyle doğrudan alakalı olduğuna dikkat çeken Geyikoğlu, aile içi çatışmalar sadece aile fertlerini mutsuz etmekle kalmaz aynı zamanda milletimizin gözbebeği olan genç neslin yetişmesine de mani olacağının altını çizdi.

Geyikoğlu, EVOP seminerlerden istifade etmek isteyen vatandaşların Mimar Sinan Mahallesi(Şahin Tepesi mevkii) ‘nde yer alan Manavgat HEM'e müracaatlarının yeterli olacağını kaydetti.